Od:
Do:

U župnoj crkvi svetog Mihaela u Sračincu održana duhovna obnova za mlade

U župnoj crkvi svetog Mihaela u Sračincu održana duhovna obnova za mladeSRAČINEC, 12. 10. 2019.
U subotu 12. listopada u župnoj crkvi sv. Mihaela ark. u Sračincu održana je kraća duhovna obnova koju su vodili župnik vlč. Siniša Dudašek i molitvena zajednica mladih „Božja pobjeda“ iz Zagreba, u organizaciji Župe Sračinec i župne karizmatske zajednice „Dobri pastir“.

Obnova je počela svetom misom koju je predvodio vlč. Siniša Dudašek zajedno sa vlč. Nikicom Posavijem. Vlč. Dudašek je istaknuo kako su mladi iz zajednice Božje pobjede Mihaeli današnjice, jer; mole, proslavljaju, navještaju, svjedoče i brane Božje istine u današnjem svijetu te da smo svi mi pozvani to biti u mjestima gdje radimo, boravimo ili se rekreiramo. Cilj ove obnove je upravo to postići u našim životima.

Nakon svete mise, uslijedilo je slavljeničko slavlje u kojemu su se isprepletale pjesme i molitve, da bi nakon slavljeničkog djela uslijedio nagovor koji je imao Marin iz Dubrovnika koji je kroz svoju životnu priču pozvao mlade da dopuste Isusu da vodi njihov život bez ikakvoga straha pred budućnošću.

Nakon nagovora, uslijedilo je Euharistijsko klanjanje nakon kojega je obnova završila pjesmom i slavljenjem velikog mnoštva koje je došlo na obnovu.

„Božja pobjeda“ naziv je zajednice mladih koja je s okupljanjem započela 2006. godine, a danas broji oko 70 aktivnih članova. Sastavni je dio karizmatske Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije. Vizija zajednice "Božja pobjeda" je dovesti mlade ljude do susreta sa živim, uskrslim Kristom. Molitveni susreti zajednice sastoje se od puno slavljenja i klicanja Bogu, nagovora i svjedočanstava, čitanja Božje riječi, rada u grupama i redovitog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu. Duhovnik zajednice je don Damir Stojić. Glazbeni sastav koji animira sve aktivnosti zajednice također je poznat pod istim nazivom: „Božja pobjeda“, a razlog tome je što su sve aktivnosti benda usko povezane s aktivnostima zajednice. Duhovno-glazbeni sastav zapravo je još jedan plod ove karizmatske zajednice koja sve više širi svoju djelatnost i čije su pjesme i spotovi sve prisutniji na glazbenoj sceni. Privlačnost i snaga poznatih pjesama „Božje pobjede“ leži u činjenici da su napisane isključivo kako bi slavile Gospodina. Tekstovi su jednostavni, ponavljaju se i stoga su prikladni ne samo za uživanje u glazbi nego i za razmatranje te potiču dušu da iskaže hvalu Gospodinu.