Od:
Do:

U Sračincu održan Kursiljo – tečaj radosnog kršćanstva za krizmanike

U Sračincu održan Kursiljo – tečaj radosnog kršćanstva za krizmanikeSRAČINEC, 8. - 10. 3. 2019.
Od 8. do 10. ožujka u Župi svetog Mihaela arkanđela u Sračincu održao se Kursiljo – tečaj radosnog kršćanstva na kojem je sudjelovalo 29 krizmanika iz župe.
Tečaj su vodili vlč. Petar Mlakar, duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu, i rektorica Tihana Belčić. Uz njih, prisutni su bili i animatori Kursilja: Štefica Zagorščak, Anika Sačić, Lorena Ćibarić, Monika Maloić i Leon Matuza.

Tijekom tri dana promišljalo se o brojnim temama: „Tko sam ja“, „Traganje za vrijednošću“, „Kakav je Bog – milosrdni Otac“, „Tri Kristova pogleda i milosni život“, „Kršćanin u svojoj crkvi“, „Osoba Isusa Krista – vjera, ufanje i ljubav“, „Kršćanski život je drugačiji – produbljivanje“, „Sakramenti kao sakramentalni život“, „Zapreke u kršćanskom životu i kralježnica“, „Duh Sveti“, Apostolat – mi i svijet“, „Četvrti dan“ te „Prijateljska zajednica“.

Nakon izlaganja tema, uslijedio je razgovor i rad u manjim skupinama. Krizmanici su imali priliku za svetu ispovijed, euharistijsko klanjanje, molitvu, igre te međusobno druženje. Vrhunac tečaja bila je nedjeljna sveta misa koju je predvodio vlč. Petar Mlakar.
 
vlč. Nikica Posavi