Od:
Do:

Humanitarni koncert zborova i orguljaša Župe Sračinec

Humanitarni koncert zborova i orguljaša Župe SračinecSRAČINEC, 24. 11. 2018.
Tradicionalni koncert župnih zborova i orguljaša Župe svetog Mihaela arkanđela iz Sračinca održan je u subotu 24. studenoga u župnoj crkvi. Koncert je održan na spomen svete Cecilije, a bio je i humanitarnog karaktera jer su dobrovoljni prilozi namijenjeni za organizaciju „Marijini obroci“.

Prvi je pred publiku izašao Mješoviti zbor iz Hrašćice (voditelj Darko Auker, orgulje je svirao Marko Majcen), nakon čega je uslijedio nastup Dječjeg zbora s nekoliko prigodnih pjesama. Zbor vodi Vlatka Ivek, a orgulje je svirao Tomislav Krobot. Jednu pjesmu najmlađi su otpjevali na znakovnom jeziku, a zborom je dirigirala Ines Leskovar.

Nastupio je i slavljenički tim karizmatske zajednice Dobri Pastir iz Sračinca (pratnja na gitari Marko Majcen), a zadnji je nastupio Mješoviti zbor župne crkve (voditeljica Vlatka Ivek, orgulje: Tomislav Leskovar, Ljiljana Flajšman i Ines Leskovar).

Između nastupa zborova nastupili su i orguljaši Andrej Križanec iz Svibovca Podravskog i Tomislav Krobot iz Sračinca s izabranim djelima domaćih i stranih skladatelja. Koncert u punoj crkvi je završio pjesmom "Kako da te ne volim" koju su izveli svi zborovi zajedno, a dirigirao je vlč. Leonardo Šardi, donedavni župni vikar u Sračincu, sada povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije. Kroz program su vodili župni animatori Mihaela i Luka Herceg.
 
S.D.