Od:
Do:

„Krunicu moli i dobro djelo stvori!“ - mladi iz Sračinca se iskazali u prikupljanju potrepština za djecu bez roditeljske skrbi

„Krunicu moli i dobro djelo stvori!“ - mladi iz Sračinca se iskazali u prikupljanju potrepština za djecu bez roditeljske skrbiSRAČINEC / HRVATSKI LESKOVAC, 4. 11. 2017.
Pod geslom "Krunicu moli – dobro djelo stvori!" mladi Župe svetog Mihaela arkanđela iz Sračinca zajedno sa cijelom župnom zajednicom uključili su se u akciju sakupljanja školskog pribora, igračaka, hrane i slatkiša za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi za koju brinu sestre Karmeličanke u Domu svetog Josipa u Hrvatskom Leskovcu. Akcija je trajala tijekom cijelog mjeseca listopada.

U subotu 4. studenoga su ministranti, dio Dječjeg zbora, liturgijska zajednica i Zajednica mladih Župe Sračinec, zajedno sa župnikom Sinišom Dudašekom, župnim vikarom Leonardom Šardijem i vjeroučiteljicom Vlatkom Ivek posjetili Dom sv. Josipa, gdje ih je dočekala s. Katarina koja je mladima govorila o Domu, njegovim štićenicima i njihovim žalosnim sudbinama, kao i o radu Doma i radu s djecom i mladima koji su ondje smješteni. Nakon izlaganja, štićenici Doma su proveli vrijeme u igri s mladima župe, a susret je završio zajedničkom zahvalnom molitvom u kapelici.

Nakon posjetu mladima u Domu sv. Josipa, mladi su posjetili Brezovicu i samostan časnih sestara Karmeličanki koje žive u strogoj klauzuri. Prije susreta sa časnama, u crkvi je župnik Dudašek održao kraću katehezu o redovništvu i zavjetima siromaštava, poslušnosti i čistoće. U susretu sa časnim sestrama, mladima su progovorile o životu u samostanu, a nakon toga su i mladi postavljali pitanja. Susret je završio pjesmom i molitvom za sveta duhovna zvanja.