Od:
Do:

Humanitarni koncert župnih zborova u Sračincu za "Marijine obroke"

Humanitarni koncert župnih zborova u Sračincu za "Marijine obroke"SRAČINEC, 23. 11. 2019.
U subotu 23. studenoga u župnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela u Sračincu održan je već tradicionalni koncert župnih zborova i orguljaša povodom spomendana svete Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevana i pjevača. I ove godine koncert je bio humanitarnog karaktera jer se je sakupljao dar za organizaciju „Marijini obroci“.
 
Na koncertu su nastupio Župni dječji zbor „Mihael“, koji redovito pjeva na nedjeljnim misama, a vježba svake srijede. Voditeljica zbora je Vlatka Ivek, a svirao je Tomislav Krobot. Nastupio je i slavljenički tim karizmatske zajednice Dobri pastir, koji predvodi slavljenička slavlja na molitvenim susretima koji su svakoga utorka. Zatim je nastupio mješoviti zbor iz filijale Hrašćice, koji svake nedjelje predvodi pjevanje na euharistijskom slavlju. Zborovođa je Darko Auker, a orguljaš Marko Majcen. Kao zadnji izvođač, nastupio je Mješoviti župni zbor iz Sračinca koji predvodi pjevanje na euharistijskim slavljima u župnoj crkvi.

Na koncertu je s orguljaškim skladbama nastupio i najmlađi orguljaš župe Tomislav Krobot koji pohađa Srednju glazbenu školu u Varaždinu, smjer orgulja. Uz Tomislava, u župi sviraju kao orguljaši i Vlatka Ivek, Ljiljana Flajšman, Ines Leskovar, Marko Majcen i Andrej Križanec. Svaki izvođač je nastupio s tri skladbe, a zadnju skladnu izveli su svi zborovi zajedno. Kroz koncert su vodili župni animatori; Aleksandra Balentović i Kristijan Furjan.

Tako su i ove godine župni pjevači svojim nastupom Boga slavili, a svetu Ceciliju molili da ih zagovara u njihovim potrebama. Kako je ovaj koncert bio u trodnevnoj pripravi župe i biskupije za ređenje novog biskupa mons. Bože Radoša, naši župni pjevači su tako svojim nastupom pridonijeli tom svečanom i povijesnom događaju za našu Varaždinsku biskupiju.
 
Vlč. Siniša Dudašek