Od:
Do:

Donacija Hrvatske katoličke zajednice Ravensburg-Friedrichshafen obitelji Strah

Donacija Hrvatske katoličke zajednice Ravensburg-Friedrichshafen obitelji StrahČAKOVEC, 18. 2. 2020.
Ena Strah sa svojom obitelji dobitnica je donacije Hrvatske katoličke zajednica Ravensburg-Friedrichshafen. Naime, u adventskoj akciji "Kap dobrote" spomenuta Zajednica u Njemačkoj prikupila je za malenu Enu 9 tisuća eura.

Ena je inače korisnica Dnevnog boravka djece  „Dr. Antun Bogdan“ Caritasa Varaždinske biskupije smještanog u Čakovcu. Njena majka, Martina Strah, uz Enu ima još troje male djece, a suprug joj je preminuo lani u 39. godini života.

Upravo je to bio razlog što je vodstvo Caritasa Varaždinske biskupije, na prijedlog  voditeljice Dnevnog boravka Kristine Novaković, ovu donaciju usmjerilo upravo Eni i njezinoj obitelji.

- Za majku četvero djece koja je ostala sama, ovo zaista puno znači. Još sam pod šokom. Novci su veliki i vjerujem da će se s tim novcima osigurati ono što je djeci potrebno, da ćemo urediti našu kuću i nastaviti dalje. Neizmjerno sam zahvalna svima: donatorima, ali i Caritasu Varaždinske biskupije što je donaciju usmjerila prema nama. – poručila je Enina majka Martina.

Hrvatska katolička zajednica Ravensburg-Friedrichshafen, pod vodstvom vlč. Ilije Jokića, svake godine organizira adventsku akciju „Kap dobrote“ kojom pomaže jednoj obitelji neke biskupije u Hrvatskoj. Ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola također je izrazio zahvalnost spomenutoj Zajednici koja je ovog puta odabrala baš Varaždinsku biskupiju te Enu i njezinu obitelj. Rekao je i da ga posebno veseli činjenica kako su svi bili iznenađeni količinom prikupljenog iznosa te da je po tome vidljivo kako su ljudi davali zaista od srca.

- I oni mogu biti sigurni da je donacija došla u prave ruke: peteročlana obitelj bez tate, mislim da zaslužuje ovakvu pomoć i nadamo se da ćemo sudjelovati na zajedničkom polju pomaganja bližnjih i u budućnosti.

Ravnatelj Šola dodao je i kako se ostale Hrvatske katoličke zajednice iz inozemstva također ponekad priključuju Caritasovim akcijama te im ovim putem svima od srca zahvalio.

Eni i njezinoj majci donacija je bila uručena u utorak 18. veljače 2020. u Dnevnom boravku „Dr. Antun Bogdan“ u Čakovcu, a uručili su je mons. Antun Perčić, predsjednik Caritasa Varaždinske biskupije te ravnatelj Ante Šola.

Voditeljica Dnevnog boravka, Kristina Novaković rekla nam je kako su ovakvim ustanovama donacije značajne budući da im je važna dobrobit svakog njihovog korisnika i njihovih obitelji.

- Naša ustanova, osim što brine o djeci, brine i o njihovim obiteljima i drago nam je da smo u ovoj situaciji mogli biti most između onih koji mogu donirati i darivati sredstva do onih kojima su ta sredstva potrebna – poručila je voditeljica Novaković.

 
Tekst: Iva Kuzmić
Fotografije: Siniša Conar