Od:
Do:

Humanitarnim koncertom u Varaždinu Alan Hržica predstavio nosač zvuka „Nova stvorenja“

Humanitarnim koncertom u Varaždinu Alan Hržica predstavio nosač zvuka „Nova stvorenja“VARAŽDIN, 9. 3. 2018.
U petak 9. ožujka kantautor i skladatelj moderne duhovne glazbe Alan Hržica u varaždinskom Kinu Gaj održao je humanitarni koncert na kojem je predstavio svoj novi nosač zvuka “Nova stvorenja”.

Na koncertu su se mogle čuti pjesme “Dijete ponizno”, “Golgota”, “Ime ti je Sveti” i brojne druge. Uz Alana, na koncertu su nastupili i njegovi gosti: vlč. Tihomir Kosec, Zbor mladih Varaždinske biskupije, Marta Kranjčec, Hanna Pölhe, Marko Jerbić te drugi. Organizatori koncerta bili su Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije te Udruga Betlehem. Kino Gaj bilo je za ovu prigodu ispunjeno do posljednjeg mjesta.

- Posebno sam sretan što se gotovo sve pjesme s nosača zvuka već dulje vremena vrte i pjevaju na koncertima. Imamo i nove pjesme koje smo predstavili, a izuzetno sam sretan da sam u zajedništvu s prijateljima Tihomirom, Martom i ostalima mogao održati ovaj koncert. Ovo mi je poseban gušt - kazao je glazbenik Alan Hržica.

Ulaz na koncert bio je besplatan, a zainteresirani su mogli ostaviti svojevoljan dobrotvorni prilog. Sva prikupljena sredstva će, naime, biti donirana za adaptaciju kuće koju će Udruga Betlehem namijeniti za nezbrinute žene s djecom. Također, u sklopu te kuće bit će i centar za edukaciju i rad sa ženama.
 
Tekst: Goran Damjanić
Fotografije: Siniša Conar