Od:
Do:

Koncert Alana Hržice i sestara Halužan u sklopu duhovne priprave za svetkovinu Duhova u Varaždinu

Koncert Alana Hržice i sestara Halužan u sklopu duhovne priprave za svetkovinu Duhova u VaraždinuVARAŽDIN, 29.5.2020.
Koncertom Alana Hržice i sestara Halužan vjernici Varaždinske biskupije nastavili su svoj osmodnevni hod priprave za svetkovinu Duhova. Naime, unazad nekoliko godina Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije organizira i animira duhovnu pripravu vjernika za svetkovinu Duhova tako zvanom Duhovskom osminom.

Na koncertu „Kod Grgura“ - ispred franjenjevačke crkve Sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu 29. svibnja okupili su se ponajviše mladi i mlade obitelji s djecom te su zajedno s izvođačima pjesmom slavili Gospodina. Kocert je bio humanitarnog karaktera za obnovu samostana sestara Uršulinki u Zagrebu koji je teško oštećen u nedavnom potresu.

Koncert je otvorio vlč. Tihomir Kosec sa nekoliko svojih skladbi u čemu su mu pomogli mladi Varaždinske biskupije, vlč. Petar Mlakar, duhovnik u Dječačkom sjemeništu na Šalati u Zagrebu i varaždinska glazbenica Martina Sabljak. Nakon toga nastupile su sestre Halužan, kojima se na kraju u pjesmi zahvale, molitve i slavljenja pridružio i Alan Hržica.

Projekt koncerta duhovne glazbe podržao je svojim dolaskom i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije g. Zlatko Dalić, a akademska slikarica Eva Vukina tokom slavlja izradila je sliku Isusa u tehnici ugljena na papiru kao osobni doprinos humanitarnoj akciji koncerta.
Anita Treščec