Od:
Do:

Bogoslovski oktet u varaždinskoj katedrali održao koncert "Veseli se, o Marija"

Bogoslovski oktet u varaždinskoj katedrali održao koncert "Veseli se, o Marija"VARAŽDIN, 13. 5. 2018.
U varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM u nedjelju 13. svibnja gostovao je Bogoslovski oktet. Za vrijeme večernjeg euharistijskog slavlja koje je predvodio vlč. Tihomir Kosec oktet je animirao pjevanje, a potom održao koncert naslovljen "Veseli se, o Marija".

Na programu su bili uskrsni napjevi iz Cithare Octochorde u obradi Franje Dugana i Miroslava Martinjaka te djela hrvatskih skladatelja poput Rudolfa Matza, Miroslava Martinjaka, Mihe Demovića te pučke marijanske pjesme u obradi Joška Ćalete i Ivona Fabijanca, voditelja okteta. Tijekom koncerta svoja svjedočanstva koja su posebno dojmila okupljene mlade izrekli su bogoslovi Hrvoje Maltarić (III. godina) i Valentino Ljevar (I. godina). 

Bogoslovski oktet nastupio je u sastavu Matija Slišković, Antonio Kovačić, Petar Belina, Petar Krašek, Hrvoje Maltarić, Frano Bijelić, Luka Erdec, Valentino Ljevar uz orguljsku pratnju Ivana Šćepanovića pod ravnanjem Ivona Fabijaneca koji je na kraju koncerta uime Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa i okteta izrekao zahvalu. 

„Radost je i zadovoljstvo danas bilo sudjelovati, makar kratko, u životu ove katedralne zajednice te pjevati u ovoj prekrasnoj varaždinskoj katedrali na čemu najprije, zahvaljujemo biskupu Josipu Mrzljaku koji je prepoznao trud i zalaganje bogoslova na području glazbe, te nas podržava u tome", rekao je Fabijanec te spomenuo da su u oktetu i dva bogoslova upravo Varaždinske biskupije. Zahvalio je i kanonicima i rektoru katedrale preč. dr. Mariju Kopjaru te kancelaru preč. Ivanu Raku koji su podržali dolazak bogoslova, te tako pokazali da se i preko kulturnih događaja pastoralno skrbi o vjernicima.

Izvor: IKA