Od:
Do:

Biskup Mrzljak pohodio Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište te se susreo s bogoslovima

Biskup Mrzljak pohodio Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište te se susreo s bogoslovimaZAGREB, 11. 12. 2018.
U utorak 11. prosinca mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, pohodio je Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te se susreo s odgojiteljima na čelu s preč. Anđelkom Košćakom, rektorom, te bogoslovima Varaždinske biskupije.

U svom obraćanju bogoslovima biskup je istaknuo važnost svakodnevnog odlučivanja za svećeništvo i naglasio kako je svaki dan prigoda da kažu Gospodinu „Evo me, danas želim biti svećenik!“. Biskup je pozvao bogoslove da budu redoviti u izvršavanju svojih studentskih i bogoslovskih dužnosti, osobito da u slobodno vrijeme iskoriste i za čitanje literature koju biraju po vlastitom izboru u želji za rastom i obogaćivanjem. Biskup se dotaknuo nadolazećeg božićnog vremena te podsjetio bogoslove na njihove dužnosti u pontifikalnoj liturgiji u katedrali te pomaganju u blagoslovu obitelji kamo će već koji biti poslani.

U razgovoru s bogoslovima biskup se dotaknuo teme pohoda hrvatskih biskupa „Ad limina Apostolotum“ te nadolazećeg primanja među kandidate za svete redove za bogoslove 3. godine.
Na kraju susreta biskup je bogoslovima zaželio uspjeh u studiju, a bogoslovi su izrazili radost i zadovoljstvo susreta s biskupom sa željom za više takvih susreta.
Marko Domiter