Od:
Do:

Zahvala Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa župama Varaždinske biskupije

Zahvala Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa župama Varaždinske biskupijeZAGREB, 26. 11. 2019.
Župe Varaždinske biskupije nastavile su dugogodišnju tradiciju prikupljanja darova za bogoslovnu zajednicu u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

U ime Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa vlč. Ivica Cuzjek, prefekt i duhovnik, inače svećenik Varaždinske biskupije, izrazio je najiskreniju zahvalnost svim župama koje su se uključile: Belica, Biškupec, Draškovec, Jalžabet, Kotoriba, Ludbreg, Mačkovec, Mala Subotica, Martijanec, Sveti Đurđ, Sveti Ilija, Sveti Juraj na Bregu i Vidovec.

- U Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu neizmjerno cijenimo pažnju i susretljivost svih obitelji čiji nas materijalni dar, kao i duhovna podrška, jača u ustrajnosti prema ispunjenju Božjih nauma i nadahnuća koja su nam upravljena, kako pojedinačno, tako i Crkvi kao zajednici vjernika. Zahvalni smo što se mi možemo osloniti na župne zajednice koje su nam darovale dio sebe. Zahvalni smo za svaki žulj koji je priskrbio njihov dar i kaplju znoja koja je zalijevala njihovu dobru volju, za njihovo vrijeme i svaku riječ molitve koju su za nas posvetili, a osobito za zlato njihova srca u kojem je prepoznatljivo neizrecivo Božje milosrđe koje je potaknulo i sv. Bernarda da ispjeva stihove: „Govoriti je uzalud, badava peru sav je trud, tko kuša taj tek pravo zna što znači ljubav Gospodnja“. Preporučamo se i nadalje u molitvenu i materijalnu podršku koja nas hrabri i potiče da svim vjernim dosadašnjim, a unaprijed i budućim novim darivateljima koje ovim putem pozivamo da se pridruže ovom hvalevrijednom običaju, uputimo riječ koja stoluje u našim srcima - najdostojniju riječ - hvala! - istaknuo je vlč. Ivica Cujzek.

Cijelu zahvalu vlč. Ivice Cujzeka možete pročitati na poveznici.