Od:
Do:

Susret bogoslova s mladima župe Sračinec

Susret bogoslova s mladima župe SračinecSRAČINEC, 18. 3. 2017. 
U subotu 18. ožujka u župi sv. Mihaela ark. u Sračincu upriličen je susret bogoslova iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa iz Zagreba i mladih župe Sračinec koje su sačinjavali vjeroučenici svih 7. i 8. razreda osnovne škole, mladi iz župe i ministranti župe.

Bogoslovi, Dominik Cestar iz župe Petrijanec, Hrvoje Zovko iz župe Uzvišenja sv. Križa iz Siska, Matija Filipović iz župe Đurđevac, Tomislav Varela iz župe Jakšić, Josip Fruk iz župe Bedenica, Ante Mateša iz župe Srca Isusova iz Karlovca i Dario Levanić iz župe Sračinec, najprije su imali prigodnu katehezu koju je pripremio vlč. Leonardo Šardi, župni vikar, s temom molitvenog prijateljevanja s Isusom Kristom. U radu s mladima bogoslovi su dali i svjedočanstvo o svom duhovnom pozivu i bili otvoreni za svako pitanje.

Nakon kateheze, bogoslovi su predmolili krunicu i bili na misi koju je predslavio župnik vlč. Siniša Dudašek. Na kraju mise bogoslovi Matija i Josip cijeloj su župnoj zajednici dali svjedočanstvo o svom duhovnom pozivu i pozvali župnu zajednicu na molitvu za njih i za nova duhovna zvanja.