Od:
Do:

Susret ministranata povodom svetkovine Duhova u župi Sračinec

Susret ministranata povodom svetkovine Duhova u župi SračinecSRAČINEC, 8. 6. 2019.
Povodom svetkovine Pedestnice ili Duhova pedesetak ministranata okupilo se na susretu u župnoj crkvi sv. Mihaela ark. u Sračincu subotu, 8. lipnja 2019.
 
Susret je započeo u 9 sati pozdravom i molitvom koju je predvodio organizator susreta vlč. Siniša Dudašek. Nakon molitve uslijedila je prigodna kateheza o Duhu Svetom koja je bila praćena i prezentacijom o simbolima Duha Svetoga, a koju je imao vlč. Dudašek.   
 
Nakon prigodne kateheze, uslijedio je rad po grupama koji su vodili animatori župe Sračinec, a zadatak je bio izraditi novinski plakat o djelima Duha Svetoga na temelju novinskih članaka, ali paralelno tome, trebali su izraditi i plakat o djelima koja proizlaze iz duha ovoga svijeta. Na taj su način mladi sami prepoznali i razlikovali djelovanja koja proizlaze na poticaj Duha Svetoga, a koji proizlaze iz mode i duha ovoga svijeta.
 
Nakon izrade plakata, mladi su prezentirali svoj rad, nakon čega su uslijedile prezentacije koje potiču mlade da žive po nadahnuću Duha Svetoga tj. da čine svagdanja mala djela ljubavi i da se u takvom životu uvijek drže uz Boga koji nam i danas progovara i dolazi nam preko svoje Riječi, sakramenata i molitve.
 
Naposlijetku je uslijedio prigodni ručak u župnoj dvorani te sportske aktivnosti u obliku nogometa i graničara kojima je susret i završio.