Od:
Do:

Osamadeset ministranata koprivničkog dekanata sudjelovalo na susretu u Reki

Osamadeset ministranata koprivničkog dekanata sudjelovalo na susretu u Reki REKA, 6. 5. 2017.
Povodom nedjelje Dobrog Pastira, koja se u Crkvi slavi kao dan molitve za sveta duhovna zvanja, u župi Presvetoga Trojstva u Reki održan je susret ministranata župa Koprivničkog dekanata.

Tako se u subotu, 6. svibnja 2017. na susretu okupilo 80 ministranata i ministrantica, a susret je započeo u 9 sati u župnoj crkvi pozdravom župnika domaćina, molitvom, pjesmom i svjedočenjem o duhovnom pozivu, koji je imao vlč. Siniša Dudašek, biskupijski povjerenik za pastoral ministranta. Po svojem primjeru, vlč. Dudašek je posvjedočio kako Bog onoga koga zove i kojega je sebi izabrao, nikada ne ostavlja, već ga uvijek prati i često ga na čudne načine vodi k ostvarivanju duhovnog zvanja. Ohrabrio je i pozvao mlade da se bez straha odazovu i krenu na put za Kristom po svetim duhovnim zvanjima.

Nakon molitveno-svjedočkog programa, pod vodstvom župnih animatora, ministranti su u grupama razgovarali o važnosti i ulozi svećenika u društvu, te su izrađivali poticajni plakat za sveta duhovna zvanja.

Nakon zajedničkog plenuma i ručka, koji je organizirao župnik Mario Križanac, dekanatski povjerenik za ministrante, uslijedilo je sportsko popodne te završna molitva uz podjelu zahvalnica i prigodnog dara svakom ministrantu.
SD