Od:
Do:

Dekanatski susret ministranata Zapadnovaraždinskog i Istočnovaraždinskog dekanata

Dekanatski susret ministranata Zapadnovaraždinskog i Istočnovaraždinskog dekanataSRAČINEC, 23. 6. 2018.
U subotu, 23. lipnja 2018. u župi Sračinec bio je jedan od mnogih dekanatskih susreta ministranata koji su održani u našoj biskupiji ove godine. Ovaj susret sabrao je 60-ak ministranata i ministrantica iz Zapadnovaraždinskog i Istočnovaraždinskog dekanata.

Susret je započeo u 9 sati u župnoj crkvi sa svetom misom, koju je predvodio vlč. Siniša Dudašek. U svojoj propovijedi, na temu zrna, potaknuo je mlade na razmišljanje o svojoj budućnosti u kojoj se moraju ostvariti kao graditelji Kraljevstva Božjeg po svojem zvanju ili zanimanju. Pozvani su da razmisle, u svjetlu Božje riječi, što žele postati u životu i da se ne straše ako su pozvani u sveta duhovna zvanja, jer jedino ako se ostvare u životu kao sretni ljudi, moći će donositi mnogo dobrih plodova za sebe i zajednicu vjernika.

Nakon mise i kratke pauze, mladi su u crkvi sudjelovali  u ministrantskom kvizu znanja u kojemu su iskazali svoje znanje o ministrantskoj službi i liturgiji općenito. U kvizu su najveće znanje pokazali ministranti iz Sračinca koji su osvojili prvo mjesto.

Nakon kviza, slijedio je ručak u župnoj dvorani, a nakon ručka, animatori župe Sračinec su organizirali zajedničke igre za sve sudionike.

Susret je završio u 13 sati zajedničkom molitvom i podjelom zahvalnica za sudjelovanje.