Od:
Do:

Hodočašće ministranata Porečke i Pulske biskupije u Ludbreg i Varaždin

Hodočašće ministranata Porečke i  Pulske biskupije u Ludbreg i VaraždinLUDBREG / VARAŽDIN, 17. 6. 2019.
120 ministranata sa nekoliko svojih svećenika, u organizaciji vlč. Rikarda Lekaja, povjerenika za pastoral ministranata i duhovnih zvanja Porečke i Pulske biskupije i vlč. Siniše Dudašeka, povjerenika za pastoral ministranata i duhovnih zvanja Varaždinske biskupije, stiglo je u ponedjeljak 17. lipnja na hodočašće u ludbreško svetište i grad Varaždin.

U župnoj crkvi u Ludbregu, hodočašće je započelo u 11 sati svetom misom, prije koje su sve nazočne pozdravili preč. Josip Đurkan, župnik i upravitelj svetišta, te vlč. Siniša Dudašek. Nakon mise i pauze za ručak, svi nazočni su se uputili prema zavjetnoj kapelici, gdje im je o njoj progovorio preč. Đurkan.

Nakon Ludbrega, ministranti su stigli u grad Varaždina, a prva postaja je bila župna crkva sv. Nikole o kojoj je nekoliko riječi izrekao vlč. Silvio Košćak, župni vikar, a o samome gradu vlč. Siniša Dudašek. Nakon crkve sv. Nikole, svi su posjetili crkvu Rođenja Isusova, gdje im je o crkvi, samostanu, redovništvu i o svome osobnom pozivu progovorila s. Damjana Mihaela Barbarić.

Nakon kratke šetnje grdom, hodočašće je završilo u katedrali, gdje im je o njoj progovorio preč. Mario Kopjar, kanonik kantor Stolnog kaptola ujedno predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu. Hodočašće je završilo molitvom za potrebe Crkve, osobito za nova i postojeća duhovna zvanja.
 
vlč. Siniša Dudašek