Od:
Do:

Vjernici Župe svetog Roka u Draškovcu hodočastili u Mariazell

Vjernici Župe svetog Roka u Draškovcu hodočastili u MariazellMARIAZELL, 8. 4. 2018.
Hodočašće u Mariazell - bilo je to hodošće s ciljem. Hodočašće na koje je svatko od šezdeset i jednog hodočasnika donio svoje molbe, prošnje i zahvale blaženoj Djevici Mariji, kako nam je predložio naš vodič Josip kod pozdrava i predstavljanja agencije „Smisao života“.

Mariazell je grad u okrugu Bruck-Murzzuschlag u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Grad je smješten 143 km od Graza, u dolini Salza, usred sjevernih Štajerskih Alpa. U blizini grada nalazi se alpsko jezero Erlaufsee. Glavno je središte katoličkih hodočašća srednje Europe, u stvari jedno od glavnih europskih hodočasničkih destinacija. Svetište je posvećeno Djevici Mariji. Posebno se u ističe Marijin kip uklesan u drvu od lipe.

Papa Benedikt XVI. posjetio je 2007. godine Mariazell povodom 850. obljetnice osnutka svetišta. Bazilika Mariazell posjeduje kalež pape Ivana XXIII. te krunicu i misnicu svetog pape Ivana Pavla II.

U riznicu nismo mogli ući jer se otvara tek od 1.svibnja. U prekrasnoj bazilici naš župnik, vlč. Matija Vonić, slavio je s našim župljanima svetu misu. Hodočasnici su obavili i križni put na otvorenom.

Sunčan dan kao stvoren za hodočašće. Pravi užitak bio je promatrati uz dobre vozače iz udobnog autobusa, krajolik...vrhove planina još pokrivenih snježnim pokrivačem... dok se na podnožju budi novi život... i osjeća već miris proljeća...

Osjećaj nečeg novog i lijepog osjetili smo i mi na ovom prekrasnom hodočašću koje je obogatilo naš život...
 
Tekst: Jelana Vadas
Foto: Josip Štefanac, vodič
          Matija Vonić, župnik