Od:
Do:

Župljani Župe sv. Roka Draškovec hodočastili u Svetu zemlju

Župljani Župe sv. Roka Draškovec hodočastili u Svetu zemljuDRAŠKOVEC/SVETA ZEMLJA 10. - 18. 10. 2018.
Predvođeni župnikom u Draškovcu, vlč. Matijom Vonićem,12 župljana Župe sv. Roka krenulo je u srijedu 10. listopada 2018. na hodočašće u Svetu zemlju i to u zajedništvu sa župljanima Župe Krašić te njihovim župnikom Ivanom Vučakom.

Kroz osam dana posjetili su mjesta u Svetoj zemlji kojima je prolazio i zadržavao se naš Gospodin Isus Krist, a koja su kršćanima na poseban način poznata iz Biblije.

- Hodočašće u Svetu Zemlju za nas kršćane je neusporedivo. Koračati mjestima Isusova djetinjstva, dodirivati zemlju koju je on dirao i volio, gledati „njegovim očima“ nebo koje je on gledao… Doći u Svetu Zemlju za nas je vraćanje korijenima, upoznavanje vlastitog identiteta. U ambijentu Svete Zemlje hodočasnik još više zavoli svog Spasitelja Isusa Krista i lakše razumije i doživi njegove riječi i djela zapisana u Evanđeljima. Tko je bio u Svetoj Zemlji „drugačije“ sluša Božju riječ.- objašnjava vlč. Vonić.

Hodočasnici su ovo hodočašće zaključili željom da se opet vrate u Isusovu domovinu nekom drugom prilikom. Zasigurno, za njih je to neopisivo iskustvo i velika milost.

- Dugo ćemo još vremena u svojim mislima listati slike s ovoga predivnoga hodočašća. Zahvaljujem svim svojim župljanima koji su svjedočili naše zajedništvo. Naše sve župljane koji nisu mogli putovati s nama nosili smo u svojim srcima, molitvama i mislima. Naša vjera je obogaćena, a pogled na Isusa je preobražen. - zaključuje vlč. Vonić
 
izvor: Župa sv. Rok Draškovec