Od:
Do:

Humanitarna akcija "Prijatelji svetog Roka za stradale u potresu"

Humanitarna akcija "Prijatelji svetog Roka za stradale u potresu"DRAŠKOVEC, 22. 2. 2021.
Udruga "Prijatelji svetog Roka" u Župi sv. Roka u Draškovcu početkom godine pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom "Prijatelji svetog Roka za stradale u potresu" namijenjenu stradalima u katastrofalnom potresu koji je krajem 2020. godine zadesio Sisačko-moslavačku županiju. Kako na području pogođenom potresom borave četiri obitelji rodom iz ovog međimurskog kraja, omogućena je i dogovorena isporuka stambenog modula za jednu obitelj iz Petrinje, dok će se ostale tri obitelji iz Petrinje i Siska pomoći financijskim sredstvima u kasnijoj obnovi.

Stambeni modul za boravak četveročlane obitelji iz Petrinje nabavljen je u kompaniji "Tehnix" d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Opremljen je sanitarnim čvorom s tuš kabinom, perilicom rublja, mini kuhinjom s hladnjakom, namješten je sa četiri kreveta, stolom, stolicama, garderobnim ormarom, klima uređajem i grijalicama te ima mogućnost priključka na svu komunalnu infrastrukturu.

Stambeni modul za obitelj Sokač Terešak dostavljen je 18. siječnja, a par dana kasnije izvršeno je  priključenje na elektroenergetsku, vodovodnu i kanalizacijsku mrežu uz angažman naših članova na terenu. Obitelj Sokač Terešak od srca zahvaljuje na donaciji, a Udruga "Prijatelji svetog Roka" zahvaljuju svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Inače, sredinom idućeg tjedna planira se isporuka drugog stambenog modula za četveročlanu obitelj Cvitković iz Novog Pračna. U finalizaciji nabave najveći dio podnijela je jedna domaća tvrtka s inozemnim partnerima iz Slovenije i Njemačke. 

Dodajmo kako humanitarna akcija traje i dalje traje, stoga iz Udruge pozivaju sve da shodno mogućnostima pomognu pri ostvarenju realizacije i budu djelić koji će doprinjeti njezinoj uspješnoj provedbi.  Za ovu namjenu otvoren je podračun humanitarne akcije: IBAN broj HR92 2340 0091 5111 1171 5 kod Privredne banke Zagreb na koji se mogu uplatiti donacije i dobrovoljni novčani prilozi.