Od:
Do:

BOŽIĆNI HUMANITARNI KONCERT ZA MARKA SLAVIČEKA

BOŽIĆNI HUMANITARNI KONCERT ZA MARKA SLAVIČEKA
DRAŠKOVEC, 5. 1. 2019.
Sportska dvorana u Draškovcu, 5. siječnja 2019. bila je u popunjena ljudima dobre volje i velikog srca da pomognu kod potreba liječenja i nabavu pomagala za našeg Marka Slavičeka.

Neka ovi mali kamenčići dobrote uljepšaju mozaik tvog života…
Ruke pružaju, ali samo srce, samo srce daruje. I sva djela svijeta nisu važna kao djelo ljubavi prema bližnjemu. Spoznaja da je jedna mladost na pragu života zakinuta za mladenačke radosti i tuge, u nama izaziva empatiju, želju da olakšamo i pomognemo. Istovremeno nas pokreće zajedništvo koje povezuje članove Udruge „Prijatelji svetog Roka“ koji su i ove godine pokrenuli akciju i organizirali humanitarni koncert „Božić za Marka“. Jer sami možemo malo učiniti, no zajedno možemo mnogo mnogo više.  Radosne vibracije su titrale u srcima, slušajući predivne zvukove melodija izvođača, vokalne solistice Samante Grahovec, uz pratnju prof. Danijela Oto. Divno je bilo slušati žensku vokalnu skupinu „Allegre“ iz Jalkovca, Pjevački zbog grada Preloga“ iz Preloga, Klapu „Lucerne“ iz Varaždina, Klapu „Marof“ iz Novog Marofa, te domaći mješoviti zbog Udruge „Prijatelji svetog Roka“.

Uz nazočnost domaćeg župnika Matiju Vonića, na 11. Božićnom humanitarnom koncertu bili su prisutni i međimurski župan Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika grada Preloga Zdravko Kvakan.

Dvoranom se osjetio naboj emocijama, puno lijepih i dobrih želja koje su bile izrečene prigodnim stihovima voditeljice uz glazbenu pratnju Davida Vadasa na gitari.
Dar od srca trajna je vrijednost koja neće nikad izblijedjeti i koja će ostati u srcu našeg Marka...  Veo zahvalnosti bio je bačen na nas sve, kad se obratio Marko i rekao da nas ne vidi ali nas osjeća…
Kada zapušu novi hladni vjetrovi…neka uz sve nas bude uvijek neko tko nas prati i voli.

Fotogaleriju događaja pogledajte na web stranici Župe sv. Roka, Draškovec.
                                                       Jelena Vadas