Od:
Do:

Akcijom "Ne psuj - čovjekuj" mladi dali svoj doprinos lijepoj riječi, ali i humanitarno djelovali

Akcijom "Ne psuj - čovjekuj" mladi dali svoj doprinos lijepoj riječi, ali i humanitarno djelovaliVARAŽDIN, 31. 5. / 1. 6. 2017.
Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, uz ovotjednu organizaciju brojnih aktivnosti Duhovske osmine uoči svetkovine Duhova, u srijedu 31. svibnja i četvrtak 1. lipnja, edukativno-informativnim štandom na Franjevačkom trgu u Varaždinu organizirao je akciju “Za svaku lijepu riječ / Ne PSU-j - ČOVJEKU-j”.

Nastavak je to lijepe priče započete prošle godine kojom se zalaže za mlade i Hrvatsku bez psovke. Svojim vlastitim primjerom i ponašanjem, te prodajom majica i drugih promidžbenih materijala s prigodnim logom, suradnici Ureda za pastoral mladih žele probuditi svijest svojih sugrađana o snazi pozitivne i lijepe riječi, kao i osvješćivanja potrebe za promjenom i izbjegavanjem psovki. Osim što upozoravaju na pošast psovki, angažman vjernika volontera iz Ureda za pastoral mladih, predvođenih vlč. Tihomirom Kosecom, ima i humanitarnu notu.

- Drugu godinu zaredom imamo ovaj edukativno-humanitarni štand na kojem prodajemo majice i razne druge artikle koje su izradili članovi zajednice Cenacolo. Prodaja svih artikala je humanitarna jer pomažemo, odnosno dajemo krov nad glavom, jednoj našoj obitelji koja je u teškim uvjetima. Budući da je štand i edukativnog karaktera, imamo papiriće na koje posjetitelji mogu napisati svoj prijedlog i dati svoj prilog lijepoj riječi, a sve s ciljem da se manje psuje. Stavljamo naglasak na lijepu riječ, a ne na psovku u hrvatskom govornom jeziku - poručio je vlč Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Među predmetima koji se mogu pronaći i kupiti na edukativno-humanitarnom štandu je i književni prvijenac vlč. Tihomira Koseca, knjiga "Prije poslije fejsbuka".

- Jasno da u knjizi ima korisnih stvari koje se mogu pročitati i koristiti, ali i tu je naglasak na humanitarnom djelovanju. Štampana je s ciljem da se pomogne ljudima koji su nevolji, a prodajom te knjige sakupljeno je do sada, naime, oko 30.000 kuna za našu obitelj koja se našla u nevolji - istaknuo je vlč. Kosec.
 
Goran Damjanić