Od:
Do:

14. Župna biciklijada župe sv. Roka u Becsehely

14. Župna biciklijada župe sv. Roka u Becsehely DRAŠKOVEC/BECSEHELY, 30. 4. 2017.
Na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec održana je, nedjelju 30. travnja 2017., 14. Biciklijada Župe Draškovec.
Ovo je druga ovogodišnja biciklijada.
 
Na biciklijadi je sudjelovalo preko 70 biciklista. Sam polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja kroz Hemuševec do Donjeg Kraljevca.
U Donjem Kraljevcu su se biciklijadi ispred crkve sv. Magdalene priključili svi preostali biciklisti te se kroz Hodošan vozilo do graničnog prijelaza Goričan gdje se nakon prolaska državne granice krenulo u gorice u Becsehely na imanje Ivice Slavičeka.
 
U mađarskim goricama u Becsehely-u bicikliste su dočekali domaćini, obitelj Slaviček, koji su sve prisutne počastili osvježavajućim pićem, voćem, domaćim kolačima, sirom i domaćim kukuruznim kruhom te finim lovačkim gulašom.
 
Na imanju je održan kraći odmor, poslikana zajednička fotografija te se priključilo na zajedničku molitvu moljenja krunice sa lokalnim stanovništvom kod kipa sv. Marije. Dio molitve molio se na hrvatskom jeziku.

Uz zahvalu domaćinima na gostoprimstvu slijedio je povratak kućama preko Letenya i Goričana.

U povratku kućama posjetio se vinski podrum i imanje gospođe Eta Nemeth poznate prevoditeljice iz Becsehelija.
 


Dobriša Habuš