Od:
Do:

Na biciklijadi župe Draškovec pedale okretalo 80-ak vjernika

Na biciklijadi župe Draškovec pedale okretalo 80-ak vjernika

DRAŠKOVEC, 11. 6.2017.


Na poticaj župnika vlč. Matije Vonića i u organizaciji župe sv. Rok Draškovec, nedjelju 11. lipnja održana je 15. Biciklijada Župe Draškovec, ujedno i treća ovogodišnja biciklijada, na kojoj je sudjelovalo 78 biciklista.  Sam polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu i ispred crkve Marije Magdalene u Donjem Kraljevcu, gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja do novog rotora kod Otoka.

Na rotoru su se biciklijadi priključili svi ostali biciklisti te se vozilo kroz Hrženicu, Sveti Đurđ i Ludbreg do Kučana Ludbreškoga gdje se nakon male pauze krenulo preko brane do Ludbreških vinograda i kipa sv. Vika visokog 7,40 metara. Ondje su svi biciklisti s vidikovca mogli uživati u prekrasnom pogledu na ludbrešku Podravinu i Međimurje.

Nakon vidikovca slijedio je povratak kućama kroz "centar svijeta" Ludbreg gdje se nakon zajedničke fotografije bicikliralo u Komarnicu. U Komarnici su bicikliste dočekali domaćini iz OPG-a Debeljak - Namesnik koji su sve prisutne počastili osvježavajućim pićem, kavom, svježim voćem i  domaćim kolačima. Uz zahvalu domaćinima na gostoprimstvu uslijedio je povratak kućama preko Hrženice i Otoka.

Tekst i fotografije: Dobriša Habuš