Od:
Do:

Zagovorno hodočašće Župe Nedelišće Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trški Vrh

Zagovorno hodočašće Župe Nedelišće Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trški VrhTRŠKI VRH, 19. 10. 2019.
Oko 230 župljana Župe Presvetog Trojstva Nedelišće uputili su se u subotu 19. listopada hodočastiti Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trški Vrh kod Krapine moleći njezin zagovor za duhovni preporod župe. Hodočastili su i mladi i stari, djeca i roditelji.

Nakon svečane ulazne procesije, hodočasnici su sudjelovali u pobožnosti Križnoga puta, potom su imali priliku za svetu ispovijed, a onda je slijedio vrhunac – sveta misa koju je služio župnik Tihomir Ciglar. U propovijedi je istaknuo tri važna segmenta zagovora; za osobne potrebe, za oproštenje grijeha i zahvala u poniznosti.

Na kraju svete mise uime župljana župnik je pročitao tekst Zagovora klečeći pred oltarom na kojemu se nalazi maleni kip BDM Jeruzalemske. Njezinom moćnom zagovoru preporučio je sve župljane (Nedelišće, Pušćine, Dunjkovec, Pretetinec, Slakovec), općinsku vlast, školu, zdravstvene radnike, župne suradnike, djecu i mlade, stare i bolesne, obitelji, muškarce i žene, poduzetnike i obrtnike, neprijatelje Crkve i one koji ne vjeruju, polja i vinograde, domove, crkvu i kapele. Potom je upaljena zavjetna svijeća, a svi hodočasnici su zavapili Majci Božjoj: Moli za nas! U znak zahvale župljani iz Nedelišća će hodočastiti svake godine u to svetište.

U povratku su hodočasnici pohodili i crkvu svetog Ivana Krstitelja u Gornjem Jesenju gdje je bila i Večernjica.