Od:
Do:

Zlatna misa preč. Nikole Samodola, župnika u Nedelišću

Zlatna misa preč. Nikole Samodola, župnika u NedelišćuNEDELIŠĆE, 26. 7. 2018.
U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću, preč. Nikole Samodola, tamošnji župnik, proslavio je pedesetu obljetnicu svoga svećeničkog ređenja. Na svetoj misi bilo je prisutno više od dvadeset svećenika od kojih su dvojica rodom iz nedeliške župe; vlč. Josip Pivar, župnik u Podturnu i prof.dr.sc. Karlo Šimek, profesor na KBF-u u Zagrebu, kojemu je i zlatomisnik spremao mladu misu.

Propovijedao je dosadašnji župni vikar vlč. Tihomir Ciglar koji četiri godine, zajedno s zlatomisnikom, vrši pastoralnu službu u Nedelišću. Istaknuo je između ostaloga tri svetopisamske vrline koje rese preč. Nikolu: revnost, gorljivost i radišnost.

Na kraju euharisstijskog slavlja zlatomisniku je uručen prigodni poklon od župljana te općine Nedelišće.

Preč. Nikola Samodol rođen je 25. listopada 1943, u Šibeniku od oca Kazimira i majke Vinke r. Aras. Djetinjstvo je proveo u rodnom Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom ulazi u franjevački konventualski samostan i studira na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 26. srpnja 1968. u Šibeniku po rukama mons. Josipa Arnerića, šibenskog biskupa. Nakon ređenja, vršio je dušobrižničku službu u Župi sv. Duha u Zagrebu gdje je posebno bio zadužen za bolnicu te je providirao mnoge bolesnike. Do sada, službu župnika vršio je u Molvama, Gušću, Gornjem Dragancu, Mađarevu i Novom Marofu, Pančevu (Vojvodina – Srbija), Hlebinama, Ivanjskoj, Kalinovcu i sada kao župnik u Nedelišću. Preč. Nikola je obredno biritualac, a u Grkokatoličkoj Crkvi ima naslov protojereja stavrofora. U svećeničkom djelovanju do sada je imao 16 kapelana, od toga 10 njih u župi Nedelišće te je tako pomogao mnogim mladim svećenicima u njihovim prvim danima svećeničkog života.