Od:
Do:

Župa Nedelišće proslavila župni blagdan i svetkovinu Presvetog Trojstva

Župa Nedelišće proslavila župni blagdan i svetkovinu Presvetog TrojstvaNEDELIŠĆE, 7. 6. 2020.
Za proštenje Presvetog Trojstva u Nedelišću župljani su se pripremali kroz devet dana svakodnevno se klanjajući pred Presvetim oltarskim sakramentom, moleći litanije Presvetog Trojstva te svetom misom.

U tom razdoblju župljani su hodočastili i u svetište Majke Božje Bistričke gdje je tamošnji župnik preč. Domagoj Matošević istaknuo da je to prva župa koja ove godine je organizirano došla u to svetište. Zadnji dan devetnice je bila u župnoj crkvi u Nedelišću Služba čitanja i jutarnja molitva, a navečer toga dana u obližnjoj kapeli koja je također posvećena Presvetom Trojstvu su župnik Tihomir Ciglar i župni vikar Mladen Cikač služili svečanu misu na otvorenom.

Na samu svetkovinu Presvetog Trojstva, u nedjelju 7. lipnja, jutarnju svetu misu je služio župnik za sve dobročinitelje župe. Svečano slavlje u 11 sati je služio mons. Stjepan Baloban, kanonik zagrebački i sveučilišni profesor u zajedništvu s 15 svećenika. U propovijedi je istaknuo važnost pitanja o Bogu, tko je on u sebi i što znači za vjernike. Također, istaknuo je važnost nedjelje po kojoj se i zove mjesto Nedelišće. Na misu su bili prisutni i općinski djelatnici, ekonomski vijećnici župe, članovi Župnog Caritasa, KUD „Seljačka sloga“, hrvatski branitelji, udruga umirovljenika, članovi DVD-a Nedelišće, lovci i mnogi hodočasnici. Župni mješoviti zbor na čelu s kantorom Vladom Mihaljevićem je animirao pjevanje zajedno sa Zborom djece i mladih i prof. Ivom Novak, dok je oko oltara pomagalo i 10 ministranata. Poslije mise svi župljani su bili pozvani na druženje u župno dvorište.