Od:
Do:

Hodočašće majki i djece iz romskih naselja Varaždinske biskupije „Evo nas pred tobom Marijo“

Hodočašće majki i djece iz romskih naselja Varaždinske biskupije „Evo nas pred tobom Marijo“MARIJA BISTRICA, 5. 5. 2018.
U mjesecu svibnju kada na poseban način u Crkvi častimo i spominjemo se Isusove Majke Marije kao naše nebeske Majke te zahvaljujemo na daru života i ljubavi našim zemaljskim majkama, posjetili smo Nacionalno Marijansko svetište Mariju Bistricu.

Hodočašće je organiziralo Povjerenstvo za pastoral Roma Varaždinske biskupije sa željom da se ljepota svetišta Marije Bistrice približi ženama i majkama iz romskih naselja koje, zbog ogromnih obiteljskih obaveza, najčešće nemaju priliku ni mogućnosti odlaziti na ovakva hodočašća.

 U subotu, 5. svibnja u jutarnjim satima 50 majki i djece iz 5 romskih naselja naše biskupije iz župa Petrijanec, Orehovica, Macinec, Novo Selo na Dravi i Mala Subotica, krenuli su na ovo jedinstveno hodočašće  sa željom da izmole milost i snagu za sve duhovne i materijalne potrebe kako bi njihove obitelji bile ispunjene trajnim mirom i potrebnim blagostanjem za dostojan život.

Uz moje osobno vodstvo hodočašća pratnja na tom putu bili su i vjeroučitelji Stjepan Mikulić i Martin Meštrić. Tajnica Odbora za pastoral Roma Hrvatske biskupske konferencije, s. Karolina Miljak priključila se našem hodočašću i s nama je sudjelovala na slavlju svete mise te na druženju nakon svih obavljenih pobožnosti.

Hodočasnici su, na kraju putovanja, izrazili iskrenu zahvalu ocu biskupu Josipu Mrzljaku koji je omogućio da se hodočašće organizira i ostvari. Na samom kraju hodočašća, molitvama Očenaš i Spomeni se o predobrostiva Djevice, jedni druge smo ohrabrili, pozdravili i potaknuli na daljnje kršćansko svjedočanstvo dobrote i ljubavi u našim obiteljima i zajednicama.
 

Kristina Čačić, tajnica Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije