Od:
Do:

Trajna i radosna obaveza podjele blagoslova stanovnicima romskog naselja na području župe Petrijanec

Trajna i radosna  obaveza podjele blagoslova stanovnicima romskog naselja na području župe PetrijanecPETRIJANEC, 13. 1. 2018.
U subotu, 13. siječnja ispred mjesnog raspela u romskom naselju i ove je godine priređen blagoslov stanovnika. U domaćoj atmosferi okupilo se oko 60 mještana među kojima je bilo mnoštvo djece i mladih koji su u zajedništvu sa župnikom Ivanom Sakačem, zvonarom župe Zoranom Maltarskim  i vjeroučiteljicom Kristinom Čačić molili za Božji blagoslov u novoj godini.

Radost mještana, a ponajviše djece i mladih, zbog dolaska župnika bila je velika. Ispunjeni radošću i iskrenim veseljem svi prisutni jednodušno su molili molitve Očenaš i Zdravomarijo koje su na poseban način stalna utjeha stanovnika romskoga naselja u njihovim svakodnevnim životnim nedaćama kao i putokaz pripadnosti Katoličkoj crkvenoj zajednici.

Nakon službenog dijela blagoslova ovaj svečani trenutak zabilježen je i prigodnom zajedničkom fotografijom sa župnikom. Podjela prigodnih sličica s motivima Svete Obitelji kao i slatkiši dodatno su razveselili najmlađe stanovnike naselja.

Predstavnici romskoga naselja na čelu s Eduardom Oršošem i Mladenom Ignacem zahvalili su župniku Sakaču na dolasku i na svoj potpori koju kroz godinu iskazuje romskoj zajednici. „Župniče, dobro je da ste nam i ove godine došli, jer to nam je jasan znak da Vam je iskreno stalo do naše zajednice.“

Kristina Čačić