Od:
Do:

Novi materijali za pobožnost prvih subota i najava hodočašća ministranata Varaždinske biskupije

Novi materijali za pobožnost prvih subota i najava hodočašća ministranata Varaždinske biskupijeVARAŽDIN, 3. 6. 2017.
U nakani da se potakne pobožnost prvih subota koju obilježava molitva za sveta duhovna zvanja, Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata na čelu s predstojnikom vlč. Sinišom Dudašekom, pripremio je nove materijale za pobožnost prvih subota.
Za mjesec lipanj preuzmite ovdje
Za mjesec srpanj preuzmite ovdje

Također, vlč. Siniša najavljuje promjenu oko hodočašća ministranata Varaždinske biskupije. Naime, ove godine biskup je odlučio da povodom 20. godišnjice Varaždinske biskupije, neće biti hodočašća ministranata Varaždinske biskupije u Ludbreg u četvrtak 30. 8. 2017., već da će hodočašće ministranta biti 7. 10. 2017. u Varaždinu.

Plan je da će se ministranti po dekanatima rasporediti po varaždinskim crkvama gdje će biti za njih organiziran prigodni program u 9 sati, a svi ministranti će imati zajedničku misu u 11 sati u varaždinskoj katedrali koju će predvoditi biskup mons. Josip Mrzljak.

Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata tako neće organizirati hodočašće u Ludbreg 30. 08. 2017., a organizaciju već tradicionalnog hodočašća vjeroučenika u Ludbreg toga dana (za one koji žele doći) će preuzeti župa Ludbreg.
VB