Od:
Do:

Promjene u organizaciji biskupijskog hodočašća ministranata

Promjene u organizaciji biskupijskog hodočašća ministranataVARAŽDIN, 28. 8. 2017.
Povodom 20. obljetnice ustanovljenja Varaždinske biskupije zajedničko hodočašće ministranata naše biskupije u Varaždin bit će u subotu 7. listopada. Naime, u četvrtak 31. kolovoza u Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg tradicionalno će hodočastiti vjeroučenici, a bit će i misa zaziva Duha Svetoga za početak nove školske godine. Do sada je ovo hodočašće bilo i hodočašće ministranata, odnosno kongres ministranata, ali ove godine to neće biti tako ponajprije zbog obilježavanja 20. godišnjice osnutka Varaždinske biskupije. Ministranti će tako hodočastiti u Varaždin, a vrhunac hodočašća bit će sveta misa koju će u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo u 11 sati predvoditi varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak.

Plan hodočasničkog dana je da ministranti dođu u Varaždin do 9 sati i to u pojedinu varaždinsku crkvu, ovisno o svom dekanatu. Tako će se u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa okupiti ministranti iz Štrigovskog, Preloškog i Čakovečkog dekanata, crkva Presvetog Trojstva (kapucinska crkva) bit će mjesto sastajanja ministranata iz Ivanečkog, Varaždinsko-topličkog i Bednjanskog dekanata, u uršulinskoj crkvi Rođenja Isusova sastat će se ministranti koji dolaze iz Istočovaraždinskog i Zapadnovaraždinskog dekanata, dok će se u crkvi Dobroga Pastira sastati ministranti iz Đurđevačkog, Virovskog, Koprivničkog i Ludbreškog dekanata. Prigodni program u crkvama trajat će do 10 sati, nakon čega će se svi sudionici hodočašća uputiti prema katedrali gdje će od 10,30 sati pa sve do početka euharistijskog slavlja trajati molitveni program uz mogućnost svete ispovijedi.

Iz Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije mole ministrante da se prijave svom dekanskom povjereniku za ministrante do srijede 4. listopada.