Od:
Do:

U crkvi Dobroga Pastira održan susret ministranata Varaždinsko-zagorskog arhiđakonata

U crkvi Dobroga Pastira održan susret ministranata Varaždinsko-zagorskog arhiđakonataVARAŽDIN, 30. 3. 2019.
Susret ministranata Varaždinsko-zagorskog arhiđakonata održan je u subotu 30. ožujka u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu.

Susret je započeo pozdravom i molitvom koju je predvodio organizator susreta, vlč. Siniša Dudašek, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i ministranata, a zatim je o crkvi i župi ukratko rekao župnik domaćin vlč. Josip Đurin.
    
Prvi dio susreta bio je svjedočenje o pozivu. Vlč. đakon Rafael Mikec je progovorio o svojem životnom putu prema svećeništvu, a zatim je to isto izrekla i časna sestra uršulinka Irena Jozić. Na kraju je svoje svjedočanstvo obraćanje i poziva dao i kapucinski postulant Ivica Sučić. Svatko od njih je na svoj vlastiti način potaknuo mlade da se ne boje krenuti za Kristom, osobito u svetim duhovnim zvanjima, jer nad svakim bdije budno Božje oko koje upravlja našim životima prema onome za što nas je Bog stvorio.

Nakon svjedočenja, uslijedila je sveta misa koju je predvodio vlč. Dudašek, koji je u propovijedi naglasio, a na temelju evanđelja o bogatom mladiću, da se ne bojimo slijediti Krista po vršenju njegovih zapovijedi u onom zvanju ili zanimanju u koje nas Bog zove i da Krista moramo imati za svoje najveće bogatstvo ako želimo imati smisleni i radosni život.

Nakon ručka jedan dio ministranta je u crkvi pristupio kvizu vjerskog znanja, a drugi dio je pristupio sportskim igrama koje su vodili animatori iz Sračinca. Susret je završio podjelom zahvalnica i molitvom koju je predvodio vlč. Siniša Dudašek.
 
Vlč. Siniša Dudašek