Od:
Do:

Biskup Mrzljak u varaždinskoj crkvi Dobroga Pastira krstio dvoje djece

Biskup Mrzljak u varaždinskoj crkvi Dobroga Pastira krstio dvoje djeceVARAŽDIN, 5. 10. 2019.
U subotu 5. listopada mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije, u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu predslavio je svetu misu i krstio dvoje djece: Iliju, šesto dijete u obitelji Marka i Ane Jerbić, te Vitu, drugo dijete u obitelji Marka i Ivane Bašić.

Na početku slavlja pozdravnu riječ okupljenima uputio je domaći župnik vlč. Josip Đurin, a u slavlju je sudjelovao i nekadašnji župnik, preč. Mijo Horvat. Uvodeći zajednicu u euharistijsko slavlje, biskup Mrzljak je podsjetio kako je krštenje sakrament koji traje čitav život te kako čitav život nosimo znak Božjeg djeteta i s njime putujemo ovom zemljom. Potom je uslijedio obred primanja.

U svojoj homiliji biskup se osvrnuo na navješteni odlomak iz Evanđelja po Mateju koji progovara o Isusovim posljednjim riječima svojim učenicima nakon uskrsnuća. Izdvojio je Isusov poziv: „idite – krstite – učite“ i u njima je prepoznao poslanje Crkve tijekom njezinih 20 stoljeća koja nastavlja sve činiti u Isusovo ime. Biskup je istaknuo kako je krštenje obred kojim započinje život kršćanina, a njegove riječi „učite čuvati sve što sam vam zapovjedio“ Isusov je trajni nalog, trajna zadaća koju roditelji obećaju na krštenju svoga djeteta da će ga čitavog života upućivati putem koji je sâm Isus. Dodao je kako se tijekom života može zalutati, može se ići nekim drugim putem koji će se činiti primamljivim, privlačnijim od onoga koji je Isus pokazao. Ipak, ići Isusovim putem znači čuvati ono što je On zapovjedio te se sastoji od neprestanog uspinjanja i uzimanja križa.

Nakon homilije uslijedio je sam obred krštenja i euharistijska služba. Na kraju slavlja biskup je čestitao roditeljima i obiteljima novokrštenikâ i zazvao na novokrštenike i sve okupljene Božji blagoslov.
 
 
Marko Domiter