Od:
Do:

Maleni Josip, peto dijete u obitelji Bedeković, kršten u Vazmenoj noći u župnoj crkvi u Jalžabetu

Maleni Josip, peto dijete u obitelji Bedeković, kršten u Vazmenoj noći u župnoj crkvi u JalžabetuJALŽABET, 20. 4. 2019.
Vazmeno bdjenje na Veliku subotu, 20. travnja, na koncu dana tišine i molitve te klanjanja Božjem grobu posebno će pamtiti obitelj Bedeković iz Kaštelanca u Župi svete Elizabete u Jalžabetu.

Naime, Josip, najmlađi sin Danijela i Kristine rođ. Špoljarić, primio je u ovoj svetoj noći sakrament svetog krštenja, baš kao što je prije pet godina, također u Vazmenoj noći, krštena njegova starija sestra Antonia. Uz Josipa, kao najmlađeg člana obitelji, tu su još: najstariji Jakov (12 ) koji je na obredima ministrirao, zatim Andrija (11 ), Lovro (8 ) te Antonia (6).

Josipa je krstio župnik Josip Vidović, a kumovi na krštenju bili su bračni par Budimir Žugec i Andreja rođ. Plantak iz Župe svetog Antuna Padovanskoga iz Novog Marofa koji su roditelji troje djece: kćeri Martine (13) te sinova Petra (8) i Pavela (6).

Na velikom danu kako za malenog Josipa, tako i za njegove roditelje te cijelu župnu zajednicu, čestitku je uputio varaždinski biskup Josip Mrzljak:

Poštovani Danijele i Kristina!

Primio sam vijest od Vašega župnika Josipa Vidovića da Vas je Gospodin blagoslovio darom petog djeteta – maloga Josipa. Pridružujem se Vašoj radosti i iskreno Vam čestitam! Neka dobri Bog čuva Vas i Vašu obitelj da ona živi u ozračju ljubavi i mira, poštivanja i nesebičnog darivanja. Vaš će Josip u uskrsnoj noći po krštenju postati članom velike Božje obitelji – Crkve. On će se krstiti zahvaljujući Vašoj vjeri. Kao što ćete ga učiti hodanju, govorenju i lijepom ponašanju, ne zaboravite ga odgajati u vjeri – voditi na svetu misu, učiti moliti i moliti s njime, govoriti mu o Bogu, Kristu i Crkvi. Budite mu primjer u svemu, a tako i u vjeri. Neka Gospodin blagoslovi Vas i Vašu djecu: Jakova, Andriju, Lovru, Antoniju i najmlađeg Josipa.

Iskreno Vas pozdravljam!


+ Josip Mrzljak varaždinski biskup
 
Izvor: Župa svete Elizabete Jalžabet