Od:
Do:

Biskup Mrzljak krstio je Sandru, osmo dijete u obitelji Sekačić

Biskup Mrzljak krstio je Sandru, osmo dijete u obitelji SekačićJALŽABET, 31. 8. 2019.
U subotu 31. kolovoza mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije, u župnoj crkvi svete Elizabete Ugarske u Jalžabetu krstio je malu Sandru, osmo dijete Josipa i Martine r. Koprek iz Kelemena.

U slavlju krštenja sudjelovala su sestre i brat male Sandre - Jelena, Anja, Maja, Petra, Nikolina, Martin i Zrinka te ostali članovi obitelji, a kuma na krštenju bila je Monika Schrieber. Biskup je izrazio radost zbog krštenja male Sandre i čestitao roditeljima i obitelji na daru još jednog djeteta. Napomenuo je kako je vjera potrebna za krštenje, a upravo su roditelji i kumovi oni koji garantiraju da će dijete koje donose na krštenje biti odgajano u vjeri.

Na kraju slavlja mons. Mrzljak je istaknuo kako je obred krštenja završio, ali kako nikada ne prestaje krštenje, kako krštenje traje čitav život te kao kršteni ulazimo i u vječni život na nebesima. Na kraju je domaći župnik vlč. Josip Vidović, zahvalio biskupu što podržava obitelji s većim brojem djece te što se odazvao pozivu da krsti malu Sandru.
 
Marko Domiter