Od:
Do:

Biskup Mrzljak u Svetom Đurđu krstio 5. dijete u obitelji

Biskup Mrzljak u Svetom Đurđu krstio 5. dijete u obiteljiSVETI ĐURĐ, 25. 3. 2017. 
Predvodeći misno slavlje u župnoj crkvi sv. Jurja u Svetom Đurđu, na svetkovinu Blagovijesti u subotu 25. ožujka, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak krstio je Alojzija Orlovića, 5. dijete u obitelji Saše Orlovića i Branke Japec-Orlović iz Svetog Đurđa.

Biskupa te prisutne vjernike na početku misnog slavlja pozdravio je vlč. Vlado Borak, domaći župnik koji je ujedno bio krsni kum malenom Alojziju. Župnik je istaknuo kako je obitelj Orlović jedan pozitivan primjer odgovornosti, zauzetosti i otvorenosti prema životu, kakvih je nažalost u župi Sveti Đurđ sve manje te koja iz godine u godinu broji sve manji broj stanovnika zbog velikog negativnog prirodnog prirasta.

Biskup Mrzljak u homiliji se osvrnuo na evanđeoski odlomak o navještenju Gospodnjem. U ovo vrijeme – rekao je biskup – kada se javno raspravlja o tome kada počinje ljudski život, pred nas Crkva stavlja svetkovinu Navještenja Gospodinova, koja se kroz jedno vrijeme u povijesti Crkve slavila svečano kao i svetkovina Božića. Marija je prihvatila Božju Riječ i začela po Duhu Svetom. Time je započeo život našega Spasitelja Isusa Krista. Danas kada se nalazimo pred otajstvom Blagovijesti, radujemo se, zajedno s obitelji Orlović, primanju malenog Alojzija u kršćansku zajednicu i zahvaljujemo Bogu na novom darovanom životu, zaključio je biskup.

Sedmeročlanu obitelj Orlović, osim novokrštenog Alojzija i roditelja Saše i Branke, čine Josip (10), Petar (8,5), Pavao (6) i Marija (4).

Nikola Tomašević