Od:
Do:

Biskup Mrzljak krstio Mariju Lunu Mihalić, šesto dijete u obitelji Stjepana i Ružice

Biskup Mrzljak krstio Mariju Lunu Mihalić, šesto dijete u obitelji Stjepana i RužiceVINICA, 6. 4. 2018.
Varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodio je na Vazmeni petak 6. travnja misno slavlje u župnoj crkvi sv. Marka Evanđelista u Vinici, tijekom kojega je krstio Mariju Lunu Mihalić, 6. dijete u obitelji Stjepana i Ružice r. Leskovar.

S biskupom je suslavio preč. Valent Posavec, župnik i dekan, koji je u pozdravnoj riječi izrazio dobrodošlicu biskupu, roditeljima, kumovima te prisutnim vjernicima, istaknuvši kako se uz radost u ovom uskrsnom tjednu, nadodala i radost zbog primanja novog člana u župnu zajednicu.

Biskup Mrzljak je u svojoj homiliji, govoreći o svjedočanstvu Isusovog uskrsnuća koje su proširili apostoli, naglasio kako i naša vjera danas živi od tog svjedočanstva. Pred praznim Isusovim grobom postavilo se pitanje o tome što se dogodilo, te su se nudili mnogi odgovori. Apostoli, susrevši Isusa uskrsnuloga, dobili su pravi i istinit odgovor koji su prenijeli dalje. Sve nas u ovom uskrsnom tjednu obuzima radost zbog Isusove pobjede nad svojom i našom smrću. Okupljeni u vjeri kako ćemo i mi po Isusovim zaslugama jednog dana uskrsnuti, radujemo se što ćemo tom zajedništvu vjere pridružiti i novokrštenicu - istaknuo je biskup.
 
Nikola Tomašević