Od:
Do:

Proslava nebeske zaštitnice svete Elizabete Ugarske u Župi Jalžabet

Proslava nebeske zaštitnice svete Elizabete Ugarske u Župi JalžabetJALŽABET, 17. 11. 2020.
U Župi svete Elizabete Ugarske u Jalžabetu proslavljen je župni blagdan u utorak 17. studenoga.

Svečano misno slavlje u utorak 17. studenoga, zbog pandemije COVIDA-19 i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nažalost samo u prisutnosti župnika i ograničenog broja vjernika, misu je predvodio je vlč. Ivica Puškadija, župnik Župe svete Majke Terezije u Starigradu (Koprivnica).

U propovijedi je vlč. Ivica aktualizirao životopis svetice koja već blizu osam stoljeća nadahnjuje ne samo katolički puk, nego i sve koji kreću na put dobročinstva i pomaganja bližnjih. „Njezin život je približio osobito aktualnosti sakramentalnog života mladih bračnih parova i obveza mladih obitelji, kao što je to uspjela i Elizabeta unatoč nevoljama u svom vremenu i zato nam je ona jasan putokaz!“, poručio je vlč. Puškadija.

Za proslavu župnog blagdana župna zajednica pripremala se trodnevnicom koja je zbog ovih pandemijskih mjera bila skromna i predvodio ju je domaći župnik, vlč. Josip Vidović, sva tri dana uz animiranje župnog crkvenog zbora na čelu s voditeljicom Majom Pernar. Uz svako misno slavlje molile su se litanije u čast sv. Elizabeti uz posvetnu molitvu za župu i čitav svijet!
 
Župa svete Elizabete Ugarske