Od:
Do:

Susret ministranata Podravskog arhiđakonata u Đurđevcu

Susret ministranata Podravskog arhiđakonata u ĐurđevcuĐURĐEVAC, 1. 6. 2019.
Susret ministranata Podravskog arhiđakonata u organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata i župe Đurđevac održan je u  subotu, 1. lipnja 2019. u župnoj crkvi Sv. Jurja u Đurđevcu.

Susret je započeo molitvom, pozdravom i igrom koju je animirao vlč. Siniša Dudašek, a nastavio se svjedočanstvima o duhovnom pozivu. Prvi je, o razlozima zašto je postao svećenik, progovorio vlč. Karlo Kruljac, župni vikar u Pitomači, a zatim je o svojem pozivu govorila s. Emanuela, služavka malog Isusa. Oboje su poručili kako je svako zvanje specifično, osobno te da ono neprestano raste u nama dok se na kraju i ne ostvari u nama, a tada čovjek nađe pravu životnu sreću i potpuno ispunjenje.

Ministranti su s velikim zanimanjem pratili svjedočenje, zatim su postavljali pitanja, a bilo je i onih koji su izrazili želju postati redovnice i svećenici.

Nakon svjedočenja, uslijedila je sveta misa koju je predvodio vlč. Dudašek, zajedno sa župnikom domaćinom vlč. Markom Racom. U propovijedi je vlč. Dudašek pozvao mlade da u Isusu i vršenju Njegovih zapovijedi nađu svoju životnu sreću i  svoje najveće bogatstvo života, bilo u duhovnom zvanju ili svjetovnom zanimanju.

Nakon mise i pauze, uslijedio je vjerski kviz znanja,a zatim i prigodni ručak u župnoj dvorani te vrijeme za sportske aktivnosti koje su bile u dvorani i u sklopu župnog dvora.

Na kraju susreta je vlč. Dudašek svima zahvalio i uručio zahvalnice za sudjelovanje na ovome susretu.