Od:
Do:

Varaždinski biskup posjetio đakone na duhovnim vježbama pred prezbitersko ređenje

Varaždinski biskup posjetio đakone na duhovnim vježbama pred prezbitersko ređenjeIVANEČKI VRHOVEC, 22. 5. 2018.
U Samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu varaždinski biskup Josip Mrzljak posjetio je u utorak 22. svibnja đakone koji se od 20. do 25. svibnja nalaze na duhovnim vježbama pred prezbitersko ređenje.

Duhovne vježbe predvodi vlč. Vlado Razum, duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, a na njima sudjeluje 16 đakona, od kojih su četvorica đakoni Varaždinske biskupije.

Tom prigodom biskup je predvodio misno slavlje u samostanskoj kapeli u zajedništvu s vlč. Zoranom Gložinićem, župnikom u Ivancu, preč. Anđelkom Košćakom, rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, vlč. Vladom Razumom, don Antom Palićem SDB, samostanskim duhovnikom te vlč. Ivicom Cujzekom, odgojiteljem u Bogosloviji.

U svojoj homiliji obrativši se okupljenim vjernicima biskup Mrzljak osvrnuo se posebno na izazovnost svećeničkog života koje uvijek iznova traži spremnost prihvaćanja, ispravnog doživljavanja i razumijevanja Božje riječi. Istaknuo je kako je i Isus svojim učenicima često i dugo govorio, poučavao ih, ali i da im je bilo potrebno jedno vrijeme te mudrost Duha Svetoga kako bi njegove riječi ispravno razumjeli.

Budući da u Varaždinskoj biskupiji od 2015. godine nije bilo svećeničkog ređenja, ove godine s radošću i molitvom iščekuje se prezbitersko ređenje koje će biti u varaždinskoj katedrali 16. lipnja s početkom u 10 sati.
 
Nikola Tomašević