Od:
Do:

Na tečaju Kursiljo u Župi sv. Marije Magdalene sudjelovalo devedesetak krizmanika

Na tečaju Kursiljo u Župi sv. Marije Magdalene sudjelovalo devedesetak krizmanikaIVANEC, 15. – 17. / 22. – 24. 3.
Devedesetak krizmanika ivanečke župe sv. Marije Magdalene, kroz dva vikenda (15. - 17. i 22. - 24. ožujka) prošli su tečaj Kursiljo. Trodnevna je duhovna obnova bila namijenjena druženju, zabavi, ali i dubljem upoznavanju sebe, osoba s kojima smo okruženi, Boga, te među(o)sobnih odnosa.

Prvi tjedan tečaj je vodio preč. Stjepan Najman zajedno s 10-ak animatora, a drugi vlč. Nikica Posavi s drugom ekipom od 15 animatora. Na tečajevima su bile obrađivane spomenute teme; s duhovno teološkog pristupa govorio je svećenik, te svjedočenja u kojima su animatori govorili o svom načinu življenja s Bogom, i o svom poslanju. Također, bilo je obilje zanimljivih sadržaja namijenjenih krizmanicima, poput pjesama, igara, molitvi, filmskih isječaka, prezentacija...

Na kraju tečajeva, zahvalu Bogu krizmanici su uputili kroz vrhunac svega, svetu misu na kojoj su sudjelovali  sudionici tečaja. Kao uspomenu na Kursiljo, svaki krizmanik je dobio blagoslovljeni križ te kratku knjižicu Krist računa s tobom. „Bilo je teško rastati se, no u srcu će im dugo ostati ono što su primili kroz ta tri dana. Molimo Gospodina da donese obilne duhovne plodove u životu tih mladih, koji kreću na raskršće života“, poručio je vlč. Zoran Gložinić, župnik Župe sv. Marije Magdalene u Ivancu.