Od:
Do:

U Svetom Martinu na Muri održan kursiljo za krizmanike

U Svetom Martinu na Muri održan kursiljo za krizmanikeSVETI MARTIN NA MURI, 23. - 25. 2. 2018.
Od 23. do 25. veljače u Župi Svetog Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri održan je tečaj radosnog kršćanstva, odnosno kursiljo, za ovogodišnje krizmanike.

Nakon uvodnog blagoslova sve je pozdravio župnik, vlč. Ivan Herceg. Temu „Tko sam ja?“ , kao i mnoge druge, održao je preč. Stjepan Najman koji je vikend proveo s devetero animatora koji su također prenijeli svoja iskustva i svjedočanstva ovim mladim ljudima. To su bili: Marija (Traganje za vrijednošću), Jelena (Kršćanin u svojoj Crkvi), Tihana (Produbljivanje),  Sebastijan (Zapreke u kršćanskom životu), Luka (Kralježnica), Anika (Mi i svijet, apostolat), Nikola (Prijateljska zajednica), Klara i rektorica Stela koja je vodila cijeli tečaj.

Vikend je bio ispunjen i raznim motivacijskim filmićima i prezentacijama, a uz sve to nije nedostajalo molitve, razgovora u grupama, smijeha, pjesma i igara. Susret je bio zaključen nedjeljnom svetom misom koju su sudionici kursilja slavili zajedno s ostalim župljanima.

Nakon kursilja krizmanici su pisali dojmove, većina ih je zadovoljna samim tečajem, a oni koji žele pozvani su preko ljeta na Krapanj kako bi još više učvrstili svoju vjeru.