Od:
Do:

Članovi ŽPV i župnog caritasa župe sv. Martin na Muri u posjetu Krašiću

Članovi ŽPV i župnog caritasa župe sv. Martin na Muri u posjetu KrašićuSVETI MARTIN NA MURI, 24. 6. 2017.
U subotu 24. lipnja članovi župnog pastoralnog vijeća i župnog caritasa sa župnikom vlč. Ivanom Hercegom posjetili su župu Krašić.

Po dolasku u župu Krašić dočekao ih je domaći župnik vlč. Dragutin Kučan, koji je vrlo detaljno opisao mjesto, župu i djelovanje bl. Alojzija Stepinca. Nakon toga je župnik Herceg služio svetu misu. Poslije mise bio je razgled kuće u kojoj je boravio bl. Alojzije Stepinac.

Poklopilo se da je upravo 24. lipnja bl. Alojzije Stepinac ređen za biskupa te je to bilo obogaćenje za ovo hodočašće. Župnik Herceg je poklonio domaćem župniku knjigu o župi Sveti Martin na Muri u kojoj se nalazi poglavlje Blaženi Alojzije Stepinac u Svetom Martinu na Muri. Naime, 1. rujna 1935. godine bl. Alojzije Stepinac podijelio je u Sv. Martinu na Muri sakramenat svete potvrde.

Nakon mise i razgleda župe Krašić, uslijedila je okrepa u svetojanskim bregima i posjet jednom mlinu u župi sv. Jana, gdje se moglo vidjeti kako se nekada proizvodilo brašno, što je i poveznica na našim nekadašnjim mlinovima na rijeci Muri.

U večernjim satima bio je povratak u Sveti Martin na Muri.

izvor: svetimartin-zupa.com