Od:
Do:

Blagoslov novog raspela u Brezovcu

Blagoslov novog raspela u BrezovcuBREZOVEC, 14. 5. 2017.
U nedjelju 14. svibnja u naselju Brezovec župe Sveti Martin na Muri, mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije, inače rodom iz sela Brezovec,  blagoslovio je novo raspelo. 

Iako je ondje raspelo postojalo, ono je dotrajalo te ga je bilo teško obnoviti, stoga se pristupilo gradnji novoga raspela u blizini prijašnje lokacije.

Na blagoslovu se okupilo stotinjak vjernika, uglavnom mještana Brezovca. Domaći župnik vlč. Ivan Herceg na početku je pozdravio sve prisutne među kojima je bio i načelnik Općine Franjo Makovec, koji je također mještanin Brezovca. Župnik je uputio i zahvalu onima koji su ovo raspelo izgradili: mještanima Brezovca i Općini Sveti Martin na Muri. Zahvalnost svima koji su pomogli izgradnju ovog raspela izrazili su i načelnik Makovec, i mons. Perčić.

Prilikom samog blagoslova, mons. Perčić je pročitao natpis na križu preuzet s prijašnjeg raspela koje je bilo podignuto 1899. godine: „Hvalen budi Jezuš Kristuš o človek premisli si kuliko je zate trpel da ti je nebeska vrata otprl“

Svečanosti blagoslova pridonijeli su zboraši otpjevavši dvije pjesme, a nakon blagoslova svi su ostali u prigodnom druženju kojeg su organizirali mještani Brezovca.