Od:
Do:

Župa Sveti Martin na Muri proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnika

 Župa Sveti Martin na Muri proslavila blagdan svog nebeskog zaštitnikaSVETI MARTIN NA MURI, 11. 11. 2019.
U ponedjeljak 11. studenoga Župa Sveti Martin na Muri je koncelebriranom svetom misom svečano proslavila župni blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika župe.

Misno slavlje je predslavio vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu. Govoreći o važnosti blagdana sv. Martina biskupa Vlč. Odilon je u propovijedi spomenuo jednu crticu koja se nalazi između godine rođenja i godine smrti svakog čovjeka. Pitanje je kako iskoristiti to vrijeme, ili crticu našeg života.

- Sveti Martin je to iskoristio u djelima milosrđa i ljubavi. Ponekad postoji strah u našem životu od nečega što se može dogoditi, a i ne mora se dogoditi, a strah postoji kada slabi vjera, odnosno pouzdanje u Božju prisutnost - zaključio je vlč. Odilon.

Na kraju mise župnik vlč. Ivan Herceg je svima zahvalio, a vlč. Odilon je još malo progovorio o vjerskom životu u njegovoj rodnoj Africi. Nakon završnog blagoslova vjernici su išli u procesiji oko glavnog oltara sv. Martina biskupa. Proslavi blagdana sv. Martina biskupa  prethodila je priprava u nekoliko dana: klanjanje, martinska procesija i  prikazivanje filma o župi.
 
Župa Sveti Martin na Muri