Od:
Do:

Pobožnost križnoga puta uz scenski prikaz u Župi Sveti Martin na Muri

Pobožnost križnoga puta uz scenski prikaz u Župi Sveti Martin na MuriSVETI MARTIN NA MURI, 4. 3. 2018.
Na treću korizmenu nedjelju, 4. ožujka, u Župi svetog Martina u Svetom Martinu na Muri održana je pobožnost križnog puta.

Ovakva pobožnost križnoga puta po čitavoj župi održava se od 2002. godine, a unatoč prohladnom vremenu i ove se godine okupilo više stotina vjernika. Pobožnost je započela uvodnom molitvom u župnoj crkvi, nastavljena je postajama u Vrhovljanu, Žabniku, Marofu i drugima, a završila u župnoj crkvi svetom misom.

Kod svake postaje upriličen je scenski prikaz postaje, a biblijske uloge tumačili su: Dejan Krajačić (Isus), Martin Perčić (satnik), Stanko Srpak (Pilat), Tomislav Šajnović (Šimun Cirenac), Katarina Šajnović (Veronika), Rahela Baumgartner (Blažena Djevica Marija), Ines Baumgartner (Marija Magdalena) te Emanuel Bistrović i Simon Herperger (vojnici).

Isusu su, osim Šimuna Cirenca, mnogi pomagali nositi križ. Postaje su predmolili ovogodišnji krizmanici, a aktivni su bili pjevači i ostali koji su molili krunicu i druge molitve. Članovi DVD-a Sveti Martin na Muri i DVD-a Lapšina budnim oko su pazili na red te je sve proteklo kako treba. Župnik Ivan Herceg zahvaljuje svim vjernicima koji su se na bilo koji način angažirali oko same organizacije križnoga puta.

Izvor: http://svetimartin-zupa.com/