Od:
Do:

Pobožnost križnoga puta duljine 22 kilometra po čitavoj Župi Sveti Martin na Muri

Pobožnost križnoga puta duljine 22 kilometra po čitavoj Župi Sveti Martin na MuriSVETI MARTIN NA MURI, 24. 3. 2019.
Tradicionalna pobožnost križnog puta čitavom Župom Sveti Martin na Muri održana je u nedjelju 24. ožujka.

Pobožnost je započela uvodnom molitvom u župnoj crkvi u jutarnjim satima, a završila kasno poslijepodne, također u župnoj crkvi, nakon čega je slavljena večernja sveta misa.
Po prekrasnom vremenu vjernici ove međimurske župne zajednice obišli su područje čitave župe, a ukupna duljina križnog puta bila je 22 km. Zanimljivost ove pobožnosti je da je kod svake postaje upriličen scenski prikaz postaje. U prikazu su sudjelovali župljani Matija Kutnjak (Isus), Tomislac Šajnović (Šimun Cirenac), Stanko Srpak (Pilat), Martin Perčić (satnik), Luka Perčić i Roko Posel (vojnici), Marijeta Kovačić (Veronika), Katarina Šajnović (Blažena Djevica Marija), Nada Srpak i Melani Posel (žene iz mnoštva).
Osim njih, mnogi župljani bili su „Šimuni Cirenci“ koji su pomagali Isusu nositi križ. Pjevači su pjevanjem i molitvom doprinijeli duhovnom ozračju popožnosti križnog puta.

Uz nekoliko pauzi i okrepu sve je prošlo u dobrom raspoloženju, a ovakva pobožnost zahtijeva i dobru organizaciju, pa iz Župe Sveti Martin na Muri zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli, posebno vatrogascima DVD-a Sveti Martin na Muri i DVD-a Lapšina koji su bili na raspolaganju za bilo koju pomoć. Vjerujem da smo svi zajedno nakon ove pobožnosti duhovno jači, poručio je nakon župne pobožnosti križnoga puta župnik Ivan Herceg.
 
Izvor: Župa Sveti martin na Muri