Od:
Do:

U Župi Svetog Martina na Muri održan Kursiljo – mali tečaj kršćanstva za krizmanike

U Župi Svetog Martina na Muri održan Kursiljo – mali tečaj kršćanstva za krizmanikeSVETI MARTIN NA MURI, 22. - 24. 2. 2019.
Mali tečaj kršćanstva, odnosno Kursiljo, za krizmanike održan je u Župi Svetog Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri od 22. do 24. veljače.

Uz ravnatelja Kursilja Varaždinske biskupije, preč. Stjepana Najmana, i rektoricu Ivanu Krajačić, na tečaju su bili prisutni i animatori: Elizabeta Haček, Hana Oblak, Jelena Kutnjak, Martina Sakač, Andrija Havaić i Tomislav Sakač.

Tijekom tri dana obrađivane su različite teme: „Tko sam ja“, „Traganje za vrijednošću“, „Kakav je Bog – milosrdni Otac“, „Tri Kristova pogleda i milosni život“, „Kršćanin u svojoj crkvi“, „Osoba Isusa Krista – vjera, ufanje i ljubav“, „Kršćanski život je drugačiji – produbljivanje“, „Sakramenti kao sakramentalni život“, „Zapreke u kršćanskom životu i kralježnica“, „Duh Sveti“, Apostolat – mi i svijet“, „Četvrti dan“ i „Prijateljska zajednica“.

Uz spomenute teme, bio je organiziran i rad u grupama s animatorima, dok je drugoga dana tečaja bila prilika za svetu ispovijed i klanjanje u župnoj crkvi. Posebno je bilo svečano posljednjega dana malog tečaja kršćanstva nedjeljnoj svetoj misi gdje su krizmanici aktivno sudjelovali u liturgiji. Uz molitvu i promišljanje, krizmanici su uživali i u druženju, slobodnom vremenu te igri.
 
Izvor: Župa Sveti Martin na Muri