Od:
Do:

Godišnja ultreja Kursilja Varaždinske biskupije – susret vjere, ljubavi i radosti

Godišnja ultreja Kursilja Varaždinske biskupije – susret vjere, ljubavi i radostiVARAŽDIN, 17. 6. 2017.
Prema programu koji je bio najavljen, u subotu 17. lipnja održana je godišnja ultreja Kursilja Varaždinske biskupije. Okupilo se 40-ak kursiljista iz Svetog Martina na Muri, Čakovca, Varaždina, Ludbrega, Ivanca i Lepoglave. Najprije je slavljena sveta misa u katedrali koju je predvodio preč. Stjepan Najman, ravnatelj i duhovnik Kursilja Varaždinske biskupije. Potom je u dvorani Svećeničkog doma predstavljeno godišnje izvješće o radu i zbivanjima vezanim uz Kursiljo, a preč. Najman imao je izlaganje o Duhu Svetom te kako je prisutan i kako djeluje u Crkvi.

Nakon pauze sudionici su slušali obiteljsko svjedočenje o konkretnom djelovanju Duha Svetoga u životu vjernika. Obitelj Hudoletnjak posvjedočila je kako je Isus onaj bez koga nas svijet ne može zadovoljiti, a s Njime - kada mu dademo prvo mjesto u životu - sve se mijenja. "Najprije se sruši sve staro i nastaje novo, ispunjen život, dobra obiteljska komunikacija, radost u poslu i mogućnost stalnog zahvaljivanja i pomaganja drugima", čulo se na zanimljivom svjedočenju.

Na kraju se razgovaralo u skupinama, jasno uz pjesmu i ukusnu okrjepu. Svi su se ponovno uvjerili da je Kursiljo sa svojim obnovama pravo mjesto i način da se kršćani susretnu u vjeri, ljubavi i radosti, sigurni da je Bog s nama i među nama te da nam je radosno ići u svijet naprijed vođeni Duhom Svetim. Naime, tema je bila o Duhu Svetomu i o nama u svijetu - najprije onom svijetu koji ne poznaje Duha, a onda o prisutnosti i djelovanju Duha Svetoga u Crkvi, odnosno u kršćanima i konkretno članovima Kursilja.
Branko Galinec