Od:
Do:

U crkvi svete Ane u Hlapičini održan susret župnih zborova Štrigovskoga dekanata

U crkvi svete Ane u Hlapičini održan susret župnih zborova Štrigovskoga dekanataHLAPIČINA, 17. 11. 2018.

Susret župnih zborova Štrigovskoga dekanata održan je u subotu 17. studenoga uvečer u crkvi Sv. Ane u Hlapičini u Župi Sveti Martin na Muri. Susret zborova upriličen je u povodu blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja, koji se slavi 22. studenoga.

Uz mnoštvo prisutnih susretu zborova su prisustvovali mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije, vlč. Tomislav Antekolović, župnik iz Murskog Središća, vlč. Tomislav Leskovar, župnik iz Selnice, vlč. Ivica Puškadija, župnik iz Svetog Juraja na Bregu te đakon Dario Levanić koji je na pastoralnom praktikumu u Svetom Juraju na Bregu. Također su bili prisutni i predstavnici civilne vlasti; gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, predsjednik Mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša.

Na početku susreta  vlč. Ivan Herceg, župnik i dekan, predvodio je Službu riječi, nakon čega su započeli nastupi zborova, njih ukupno osam, svaki sa dvije ili tri skladbe. Nastupili su: Zbor Župe sv. Ladislava i Marije Kraljice Mursko Središće, Zbor Župe Pohoda Blažene Djevice Marije Macinec, Zbor "Sv. Marko" iz Župe Selnica, Zbor Župe Sv. Juraj na Bregu, Muška vokalna skupina zbora Župe Sv. Juraj na Bregu, Zbor iz Hlapčine (Župa Sveti Martin na Muri), Župni zbor Župe Sveti Martin na Muri, i Zbor mladih župe Sveti Martin na Muri.

Voditeljice programa su bile Ivana Rešetar i Ivona Kovačić koje su nakon nastupa svih zborova predstavnicima svih zborova podijelile zahvalnice i CD Župnog dječjeg zbora Župe Sveti Martin na Muri. Na kraju se svima obratio i mons. Antun Perčić koji je uime biskupije zahvalio svima na sudjelovanju i organizaciji. Susret je završio pjesmom „Ostani s nama“!


Izvor: www. svetimartin-zupa.com