Od:
Do:

Muškoj vokalnoj skupini Sv. Juraj na Bregu brončana plaketa s državne smotre malih vokalnih sastava

Muškoj vokalnoj skupini Sv. Juraj na Bregu brončana plaketa s državne smotre malih vokalnih sastavaSISAK, 11. 11. 2018.
Muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu osvojila je brončanu plaketu na 15. državnoj smotri malih vokalnih sastava Republike Hrvatske.

Smotra je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održana u nedjelju 11. studenoga u Sisku, a zbor iz Svetog Juraja na Bregu nastupio je u konkurenciji pet sastava u kategoriji slobodni stilovi i žanrovi, a sam nastup na ovakvoj smotri je iznimno velik uspjeh.

Članovi zbora na smotri su predstavljali Međimursku županiju, a pravo nastupa stekli su na smotri zborova u Svetoj Mariji ove godine odlukom selektora Roberta Homena, dirigenta HNK I. pl. Zajca u Rijeci.

- Ovo je bio naš prvi nastup na državnoj razini i to u tako biranom društvu. Imali smo priliku čuti i vidjeti ono najbolje što u ovom vremenu nude mali vokalni sastavi. Glazbeni izričaj svake od ovih skupina je bio poseban prema repertoaru, načinu izvedbe, broju pjevača i iskustvu. Moramo priznati da nije bilo lako pjevati u ovakvom društvu i pred ovakvim žirijem: dr.sc. Irena Miholić, Institut za etnologiju i folkloristiku, prof. Krunoslav Šokac, bivši član FA Lado i etnolog, i Luka Vukšić, stalni dirigent Akademskog zbora „Ivan Goran Kovačić“. Nama je prema mišljenju stručnog žirija pripala brončana plaketa čime smo mi izuzetno zadovoljni i daje nam priznanje za uloženi trud, volju i želju za pjevanjem pod budnim okom našeg voditelja Milovana Horvata. Na okruglom stolu svakom je voditelju bilo izneseno mišljenje članova stručnog žirija. Naglašene su posebnosti i prednosti svakog sastava, ali i dane smjernice za daljnji rad na kvaliteti izvedbe i odabiru repertoara - ističu ponosni članovi Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu.

Smotra se održala u Glazbenoj školi Frana Lhotke u prekrasnom akustičnom ambijentu bivše sinagoge u Sisku, a domaćini su bile članice Vokalnog ansambla LIPE. Uz mušku vokalnu skupinu Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu nastupili su još: ženski vokalni sastav KUD-a „Podravka“ Koprivnica (srebrna plaketa), Gospodnetić singers Glazbenog kluba Lisinski iz Zagreba (zlatna plaketa), muška klapa „Kolapljani“ Sisak (zlatna plaketa) i ženski vokalni sastav „Kušlec“ iz Konjščine (srebrna plaketa).

 
Marta Lončar – Vinković, predsjednica Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu
Fotografija:
www.zupa-svetijurajnabregu.com